Zaterdag 9 juni 2007
Het zat ons toch niet lekker dat we de waterval van Mylopótamos niet hadden gevonden, dus gingen we vandaag wéér naar die mooie plek om de waterval te gaan zoeken.
We hebben de auto weer geparkeerd op de inmiddels bekende kleine parkeerplaats onder de bomen en we daalden het pad richting het plateau af, waar vroeger de uitspanning was.
Toen we beneden waren hoorden we in de verte al het geluid van vallend water en ja hoor, aan de linkerzijde van het plateau lag, iets verscholen, inderdaad de waterval. Dat wij dat de vorige keer nooit gezien hadden! We hadden de vorige keer de fout gemaakt om bij het plateau rechtsaf te gaan in plaats van linksaf.
Eenmaal bij de waterval gaf het een heerlijk gevoel van rust, waar de blauwe libelles enthousiast zweefden boven het water. Een prachtig gezicht!
Nadat we hier een poosje hadden vertoefd, zijn we op we gegaan naar het zandstrandje van Limionas met een klein haventje, waar de vissersbootjes lichtjes dansten op het kabbelende water. Hier hadden we het geluk dat de deur van het kerkje van Agios Nikolaos wel te openen was en hebben het interieur uitvoerig bekeken. Verder stonden aan het haventje een soort betonnen bunkers, die waarschijnlijk dienden als opslagplaats voor de lokale vissers.
Na dit korte bezoek verder gereden naar een volgend strand, dat we ook nog niet hadden gezien, namelijk de baai van Lykódimou. Deze baai is te bereiken via een hoge bergweg met prachtige vergezichten over de groene dalen. Aan dit strand is ook nog een grot te vinden.
Het weer werd er niet beter op, want de bewolking naam steeds dichtere vormen aan en na een poosje zijn we toch maar weer van dit strand vertrokken, want plotseling zagen we een bliksemflits met een onweersklap in de verte achter de rotsen en dat leek ons geen goed voorteken. Vooral niet als je bij of in het water zit.
Dus wij de boel maar weer ingepakt en zijn we maar weer terug gereden via Agía Pelagía naar onze verblijfplaats in Akrotíri, om ons te verheugen op onze tweede avond met Griekse muziek in taverna Barkoula.
Ook deze avond was weer een groot succes. Het alom bekende duo speelde vanaf half elf, ongeveer vier uur lang, aan één stuk door, tot midden in de nacht. Ook Ziggi was weer aanwezig en een ieder kon genieten van zijn danskunst, die alom werd gewaardeerd. In de tussentijd werden er kleine hapjes gegeten, want ’s middags hadden we in Agía Pelagía al een pizza verorberd, maar daarentegen vloeide de wijn in overvloed. Aan het eind van de avond gaf Ziggi nog een klein cadeautje mee als aandenken aan ons verblijf op Kythira.
Kortom weer een geslaagde avond, zoals de week daarvoor!