Vrijdag 8 juni 2007
Omdat het de vorige avond nogal redelijk laat was geworden, waren we niet zo vroeg opgestaan. Voor deze dag hadden we eigenlijk niets gepland, zodat we het maar eens erg rustig aan zouden gaan doen.
Na een lekker ontbijt met een heerlijke kop koffie zijn we op weg gegaan naar een strand, dat we nog niet hadden gezien, namelijk het verscholen strand van Komponáda.
Maar eerst nog maar weer even langs de bakker in Karavas, want de geroosterde minibroodjes waren wel erg lekker en we wilden voor onze kinderen ook iets van deze lokale specialiteiten meenemen.
Met weer een uitgebreid enthousiast verhaal van de bakker gingen we weer op pad met heerlijke chocoladekoekjes en uiteraard een zak met de geroosterde broodjes.
Het weer werkte vandaag niet zo goed mee, want het was meer bewolkt dan zonnig, hoewel de temperatuur toch nog redelijk hoog aanvoelde. Maar lekker lui liggen op het strand, met een boek en een muziekje er bij, kan ook zeer aangenaam zijn. En dat was ook zo!
Het etentje bij het restaurant van Maria in Logothetiánika was erg gezellig geweest afgelopen woensdag en we besloten om deze keer maar weer eens naar Maria te gaan, want we hadden inmiddels wel trek gekregen. Niet om uitgebreid te eten, maar gewoon iets kleins, hoewel dat voor Griekse begrippen toch wel groot uit kan vallen. We hebben een heerlijke kleine souvlaki genomen met een salade en daar hadden we voorlopig wel even genoeg aan.
Bij terugkomst in onze accommodatie hebben we nog een tijdje op ons “eigen” terras vertoefd om te genieten van het uitzicht over zee, richting de Pelopónessos en de voorbij varende schepen.
Na een douche en het aantrekken van andere kleding, zijn we ’s avonds voor de laatste keer naar het restaurant van Stefanos en Despina gegaan. Daar werd het weer gezellig babbelen met Stefanos, die van alles wilde weten en omdat het de laatste keer zou zijn dat wij hen gingen eten, hebben we hartelijk afscheid van hen genomen en bedankt voor de gezelligheid.