Donderdag 7 juni 2007
Op deze dag zijn we weer naar Mylopotámos gegaan, want we hadden dan wel de watermolens aan de ene kant van de kloof gezien, maar aan de andere kant van de kloof was de waterval en ook nog een gerestaureerde watermolen.
Vanaf het dorpsplein in Mylopotamos zijn we omhoog gereden en dan weer afdalend naar een kleine parkeerplaats. Vanaf deze parkeerplaats gaat een pad naar een betonnen plateau dat vroeger een uitspanning is geweest. Vanaf dit plateau zijn we langs een betonnen watergoot gelopen richting de gerestaureerde watermolen, die we al eerder vanaf de andere kant zagen liggen. Toen we bij deze watermolen aankwamen, was er niemand te bekennen en alle deuren zaten op slot. We hebben toen maar genoten van de rust en van de kunstmatige waterval, die het water langs de molen afvoert naar een lager gelegen beek. Echter …………. bij terugkomst bij de watermolen kwamen er twee mannen aanlopen, die blijkbaar iets met de molen te maken hadden, want zij waren werkzaamheden aan het voorbereiden om een pergola voor de druivenstruiken aan te brengen op het terras. Op onze vraag aan één van de mannen of hij iets van de molen afwist, bleek het de eigenaar te zijn, die nog steeds bezig was om de molen te restaureren. Wij vroegen of we de molen mochten bekijken en hij opende voor ons, zeer gastvrij, alle deuren. Hij was al vier bezig met de restauratie en het zou nog wel enkele jaren duren voordat alles af was. Het plan was om er een kleine taverna van te maken voor de wandelaars. De eigenaar vertelde ons volop over de molen en zijn plannen en liet ons uitgebreid zijn eigendom zien. Er bevond zich nog een maalstoel, enkele oude gereedschappen, een kleine handmaalsteen en een horizontaal waterrad. Wij vonden het erg leuk dat hij ons de gelegenheid tot bezichtiging gaf en bedankten hem uitgebreid. Maar de waterval, waarvoor we eigenlijk gekomen waren, hadden we nog steeds niet gevonden en gezien.
Na deze “mazzelontmoeting” hebben we op de terugreis naar Akrotiri nog het strand van Fournoi aangedaan. Om dit kiezelstrand onder Agia Pelagia te bereiken, moest je een hobbelig keienpad afrijden, maar het voordeel was wel dat je auto aan het strand kon parkeren. Helaas liet na enige tijd de zon ons in de steek, zodat we maar weer op tijd naar Plateia Ammos vertrokken voor het bijzondere avondeten, dat ons te wachten stond.
Zoals eerder vermeld in dit verslag troffen wij bij terugkomst bij ons verblijf in Akrotiri, afgelopen dinsdagvond, een envelop aan met een brief. En die bleek afkomstig te zijn van onze kleindochter van 10 maanden oud met het aanbod om op haar kosten, op een tijdstip en plaats die wij zelf uit mochten kiezen uit eten te gaan. Dit als dank voor de goede zorgen en de opvang van de ouders tijdens de periode na haar geboorte op 10 juli 2006. Zoals gezegd waren wij toen met vakantie in de Pelopónessos en hebben haar geboorte dus niet mee kunnen maken. Een zeer vreemde en emotionele ervaring om zo opa en oma te worden. Acht weken voor de uitgerekende datum wilde zij graag het daglicht aanschouwen en daar had dus niemand rekening mee gehouden. Onze dochter had in Nederland alles geregeld met de reisorganisatie en met de host, buiten ons om natuurlijk, want het moest een grote verrassing worden (en dat was het ook!!). De host had de opdracht gekregen om samen met ons het tijdstip en de locatie te bepalen en had daarvoor een mooi papier gemaakt, zowel voor ons als voor het restaurant van onze keuze. Wij moesten dit papier laten zien bij aankomst, zodat men bij het restaurant wist, wie wij waren en waarvoor wij kwamen. Onze keus was gevallen op restaurant Stella in Agia Pelagia, waar wij uiteraard welkom waren en hebben daar heerlijk gegeten. Dit uiteraard steeds met het thuisfront in gedachten voor dit zeer mooie aanbod. Geweldig! Bij terugkomst in Nederland hebben wij hen daarvoor uiteraard heel hartelijk en op onze eigen wijze voor bedankt.
En omdat we toch vlakbij de bar van Ziggi zaten, hebben we bij hem nog een “afzakkertje” op het terras genuttigd.
Terug op onze accommodatie en laat in de avond hebben wij nog even een berichtje gestuurd met onze dank en de vragen beantwoord, die wij van onze dochter per sms hadden kregen, wat het menu was geweest.